|
|
|
|
Zandtaart(jes) met aardbeien
Bereiding:
Verwarm de oven op 170°C of gas stand 5/6. Bedek een grote taartvorm (of meerdere kleinere) met het zanddeeg, prik in de bodem enkel gaatjes met een vork, bedek alles met bakpapier en leg op de bodem droge bonen (of droge rijst). Bak alles 15 minuten in de oven, haal het papier en de bonen/rijst weg, en laat nog eens 5 minuten bakken. Breng de melk samen met het ingesneden vanillestokje aan de kook. Schraap het vanillestokje af. Klop de eieren samen met de suiker op, voeg beetje bij beetje al kloppend de bloem toe. Voeg daarna de kokende melk, beetje bij beetje toe. Breng alles weer al roerend aan de kook. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen. Af en toe wat roeren. Bedek de afgekoelde taartbodem met de crème en leg er de in stukjes gesneden aardbeien op. Dien koel op, zonder al te lang te wachten, anders wordt de korst wak.
Tip: indien je kleine aardbeien gebruikt, gebruik ze dan in zijn geheel en leg ze met de punt naar boven. |
|
|
|
|
|
|
|
|