header_beerendonk_aardbeienkwekerij
kn_header_links kn_header_opvul kn_header_teelt_n kn_header_streepje kn_header_weetjes_n kn_header_streepje kn_header_tips_n kn_header_streepje kn_header_bedrijf_n kn_header_streepje kn_header_aanbod_n kn_header_streepje kn_header_excursies_n kn_header_streepje kn_header_contact_n kn_header_streepje kn_header_zakelijk_n kn_header_opvul
header_beerendonk_onder_linker-blokje
header_beerendonk_onder
header_foto_01
kn_aardb-smoo_n
kn_opvul_wit
kn_aardb-jam_n
kn_opvul_wit
kn_recep_choc_n
kn_opvul_wit
kn_recep_vanill_n
kn_opvul_wit
kn_recep_brown_n
kn_opvul_wit
kn_recep_taart_n
kn_opvul_wit
kn_recep_zand_n
kn_opvul_wit
kn_recep_tips_n

Zandtaart(jes) met aardbeien


foto_recept_07

Bereiding:


Verwarm de oven op 170°C of gas stand 5/6. Bedek een grote taartvorm (of meerdere kleinere) met het zanddeeg, prik in de bodem enkel gaatjes met een vork, bedek alles met bakpapier en leg op de bodem droge bonen (of droge rijst). Bak alles 15 minuten in de oven, haal het papier en de bonen/rijst weg, en laat nog eens 5 minuten bakken. Breng de melk samen met het ingesneden vanillestokje aan de kook. Schraap het vanillestokje af. Klop de eieren samen met de suiker op, voeg beetje bij beetje al kloppend de bloem toe. Voeg daarna de kokende melk, beetje bij beetje toe. Breng alles weer al roerend aan de kook. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen. Af en toe wat roeren. Bedek de afgekoelde taartbodem met de crème en leg er de in stukjes gesneden aardbeien op. Dien koel op, zonder al te lang te wachten, anders wordt de korst wak.

Tip: indien je kleine aardbeien gebruikt, gebruik ze dan in zijn geheel en leg ze met de punt naar boven.
 
stippellijn
lijn
header_beerendonk_onder_linker-blokje

note

 

header_beerendonk_onder_linker-blokje
schad
schaduw
schaduw_ligg