header_beerendonk_aardbeienkwekerij
kn_header_links kn_header_opvul kn_header_teelt_n kn_header_streepje kn_header_weetjes_n kn_header_streepje kn_header_tips_n kn_header_streepje kn_header_bedrijf_n kn_header_streepje kn_header_aanbod_n kn_header_streepje kn_header_excursies_n kn_header_streepje kn_header_contact_n kn_header_streepje kn_header_zakelijk_n kn_header_opvul
header_beerendonk_onder_linker-blokje
header_beerendonk_onder
header_foto_01
kn_aardb-smoo_n
kn_opvul_wit
kn_aardb-jam_n
kn_opvul_wit
kn_recep_choc_n
kn_opvul_wit
kn_recep_vanill_n
kn_opvul_wit
kn_recep_brown_n
kn_opvul_wit
kn_recep_taart_n
kn_opvul_wit
kn_recep_zand_n
kn_opvul_wit
kn_recep_tips_n

Slagroomtaart met aardbeien


foto_recept_06

Bereiding:


Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een springvorm (doorsnede 24 cm) in en bestuif hem met wat bloem.
Zeef de bloem en maïzena met een snufje zout boven een kom. Klop in een kom de eieren met suiker in 10 minuten tot een crèmekleurige massa. Spatel het bloemmengsel er luchtig door. Doe het deeg over in de vorm.
Bak de taart één richel onder het midden in de oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart ca. 20 minuten in een open oven afkoelen. Verwijder de vorm en laat de taart op een rooster verder afkoelen.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Klop de slagroom met vanillesuiker en versteviger stijf. Was de aardbeien en halveer ze. Kerf de taartbodem rondom in en snijd de taart in twee lagen. Besprenkel de snijvlakken met de likeur. Leg een laag op een schaal. Strijk de helft van de room erover uit en verdeel er aardbeien over. Leg hierop de andere taartlaag. Bestrijk de zijkant dun met room. Strijk de rest van de room over de bovenkant uit. Druk de amandelen tegen de zijkant, terwijl u de taart steeds draait. Garneer de bovenkant met aardbeien.
 
stippellijn
header_beerendonk_onder_linker-blokje

note

 

header_beerendonk_onder_linker-blokje
schad
schaduw
schaduw_ligg