header_beerendonk_aardbeienkwekerij
kn_header_links kn_header_opvul kn_header_teelt_n kn_header_streepje kn_header_weetjes_n kn_header_streepje kn_header_tips_n kn_header_streepje kn_header_bedrijf_n kn_header_streepje kn_header_aanbod_n kn_header_streepje kn_header_excursies_n kn_header_streepje kn_header_contact_n kn_header_streepje kn_header_zakelijk_n kn_header_opvul
header_beerendonk_onder_linker-blokje
header_beerendonk_onder
header_foto_01
kn_geschiedenis_n
kn_opvul_wit
kn_het-gr-woud_n
kn_opvul_wit
kn_aardb-plukken_n
kn_opvul_wit
 
kn_opvul_wit
 
header_beerendonk_onder_linker-blokje
Geschiedenis bedrijf

De aardbeienkwekerij van de familie Van Beerendonk wordt geleid door Frans en Arda van Beerendonk en hun zoon Theo. Midden jaren zestig van de vorige eeuw startten Frans en Arda met de verbouw van groenten in de volle grond en verkochten deze aan de deur en zaterdags op de markt. Later kwam hier nog een witlofcel bij met de teelt van witlof op water.

foto_geschie_01

In 1986 kwam Theo van school. Hij had stage gelopen bij een aardbeienkwekerij en de teelt en het plukken van aardbeien sprak hem erg aan. Van het een kwam het ander: eerst werd de teelt van groenten afgestoten en in 2000 de witlofteelt. Ze specialiseerden zich in de teelt van aardbeien en aardbeiplanten. De planten eerst alleen voor eigen gebruik, later ook voor collega aardbeikwekers. Het bedrijf bestaat nu uit 5 hectare met stellingen waar de aardbeien groeien en 10 hectare voor de opkweek van aardbeiplanten.

foto_geschie_02

 

stippellijn
stippellijn_los_01
stippellijn_los_01
stippellijn_los_01
header_beerendonk_onder_linker-blokje
Uit de oude doos

foto_re_geschie_01
Innovatie in de aardbeiensector: aardbeien op stellingen. De Gewestelijke Raad van het Landbouwschap neemt een kijkje bij de 'uitvinder' Theo van Beerendonk.

foto_re_geschie_02
Bedrijfswoning van de familie Van Beerendonk aan
de Mosselaarweg in Best.


foto_re_geschie_03

foto_re_geschie_04

foto_re_geschie_05 In de begin jaren was verkoop van groenten en fruit
op de markt onderdeel van het bedrijf.

foto_re_geschie_06
Familie Van Beerendonk, jaren tachtig van de
vorige eeuw

 

header_beerendonk_onder_linker-blokje
schaduw
schaduw
schaduw
schaduw_ligg