header_beerendonk_aardbeienkwekerij
kn_header_links kn_header_opvul kn_header_teelt_n kn_header_streepje kn_header_weetjes_n kn_header_streepje kn_header_tips_n kn_header_streepje kn_header_bedrijf_n kn_header_streepje kn_header_aanbod_n kn_header_streepje kn_header_excursies_n kn_header_streepje kn_header_contact_n kn_header_streepje kn_header_zakelijk_n kn_header_opvul
header_beerendonk_onder_linker-blokje
header_beerendonk_onder
header_foto_01
kn_aardb-smoo_n
kn_opvul_wit
kn_aardb-jam_n
kn_opvul_wit
kn_recep_choc_n
kn_opvul_wit
kn_recep_vanill_n
kn_opvul_wit
kn_recep_brown_n
kn_opvul_wit
kn_recep_taart_n
kn_opvul_wit
kn_recep_zand_n
kn_opvul_wit
kn_recep_tips_n

Aardbeienjam


foto_recept_04
Bereiding:

Aardbeien en suiker in een middelgrote pan met dikke bodem mengen en 10 minuten laten staan. Citroensap toevoegen en boven laag tot matig vuur (niet koken!) roeren tot de suiker is opgelost. Langzaam aan de kook brengen, vuur lager zetten en boven laag vuur 35 minuten tot jam laten inkoken. Jam van het vuur halen en 2 minuten laten staan zodat belletjes kunnen wegtrekken. Het hete mengsel in hete, gesteriliseerde potten scheppen en direct afsluiten. Potten op de kop laten afkoelen. Afgekoelde potten van etiketten met inhoud en datum voorzien en op een koele, donkere plaats bewaren.
Jam na openen in de koelkast bewaren.
 
stippellijn
header_beerendonk_onder_linker-blokje

note

 

header_beerendonk_onder_linker-blokje
schad
schaduw
schaduw_ligg