header_beerendonk_aardbeienkwekerij
kn_header_links kn_header_opvul kn_header_teelt_n kn_header_streepje kn_header_weetjes_n kn_header_streepje kn_header_tips_n kn_header_streepje kn_header_bedrijf_n kn_header_streepje kn_header_aanbod_n kn_header_streepje kn_header_excursies_n kn_header_streepje kn_header_contact_n kn_header_streepje kn_header_zakelijk_n kn_header_opvul
header_beerendonk_onder_linker-blokje
header_beerendonk_onder
header_foto_01
kn_gezo_n
kn_opvul_wit
kn_alg_n
kn_opvul_wit
 
header_beerendonk_onder_linker-blokje
Gezondheid


Heel gezond
Samen met de blauwe bessen zijn de aardbeien de gezondste vruchten. Ze bevatten namelijk heel veel antioxidanten als vitamine C en Anthocyaan. Deze stoffen beschermen ons tegen ziektes als kanker, diabetes en hart- en vaatziekten.
note_gezon_01

Betere darmwerking

Aardbeien bevatten Anthocyaan (kleurstof én sterke antioxidant) en Katechine (ontstekingsremmende stof). Samen zorgen deze stoffen voor een betere darmwerking en verwijdering van zware metalen en andere gifstoffen uit het menselijk lichaam.

Vertraging aftakeling

Ouderen die minimaal eenmaal per maand aardbeien eten, gaan verstandelijk minder snel achteruit. Bij vrouwen die veel aardbeien eten is het verschil nog veel groter. Antioxidanten in de aardbeien beschermen de membramen van zenuwcellen tegen infecties en oxidatie. Daardoor vertraagt het verouderingsproces in het lichaam en dus ook in de hersenen.

note_gezon_02

 

stippellijn
lijn
header_beerendonk_onder_linker-blokje
note_algem_02

 

header_beerendonk_onder_linker-blokje
schad
schaduw
schaduw_ligg