header_beerendonk_aardbeienkwekerij
kn_header_links kn_header_opvul kn_header_teelt_n kn_header_streepje kn_header_weetjes_n kn_header_streepje kn_header_tips_n kn_header_streepje kn_header_bedrijf_n kn_header_streepje kn_header_aanbod_n kn_header_streepje kn_header_excursies_n kn_header_streepje kn_header_contact_n kn_header_streepje kn_header_zakelijk_n kn_header_opvul
header_beerendonk_onder_linker-blokje
header_beerendonk_onder
header_foto_01
kn_van-bloem_n
kn_opvul_wit
kn_rassen_n
kn_opvul_wit
kn_aardbeistelling_n
kn_opvul_wit
kn_natuurvriendelijk_n
kn_opvul_wit
geeltje_01
header_beerendonk_onder_linker-blokje
Aardbeistellingen

Familie Van Beerendonk teelt de aardbeien op stellingen. De planten staan dan in goten met potgrond op ruim een meter boven de grond. De teelt op stellingen heeft veel voordelen. De kwaliteit van de aardbeien is beter doordat ze niet op de grond liggen. Er is minder water nodig, omdat het water via een slim systeem gedruppeld wordt bij elke plant. Verder kan het gras onder de stellingen eenvoudig worden gemaaid; er zijn hierdoor geen onkruidbestrijdingsmiddelen nodig. Ook de plukkers zijn zeer te spreken over de stellingen. Ze kunnen de aardbeien nu staand plukken.

foto_01

 

stippellijn
stipp
header_beerendonk_onder_linker-blokje
Uitvinder

foto_re_02

Theo van Beerendonk is de ‘uitvinder’ van de teelt van aardbeien op stellingen in de buitenlucht. Begin jaren negentig van de vorige eeuw startte hij ermee. In het begin keken andere aardbeitelers vreemd tegen deze teeltwijze aan. In die tijd was er namelijk nauwelijks discussie over duurzaam telen (minder water, minder bestrijdingsmiddelen en eenvoudiger plukken) en dus ook weinig belangstelling om de traditionele teeltwijze in de grond te wijzigen. Later hebben vele aardbeitelers het voorbeeld van Theo gevolgd.


foto_re_06

 

header_beerendonk_onder_linker-blokje
schaduw_zonder-verloop-onder
schaduw
schaduw_ligg